کاربرد توکسین بوتولینوم در درمان پرکاری مثانه
از توکسین بوتولینوم تنها برای کاهش چین و چروک استفاده نمی شود. در سال 2013 سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا (FDA) استفاده از توکسین بوتولینوم را برای درمان پرکاری مثانه (overactive bladder ) تایید کرد. تحقیقات جدید نشان میدهد که استفاده از این دارو میتواند در درمان بیماریهایی مانند بی اختیاری ادرار نیز موفقیت آمیز باشد.
پرکاری مثانه به حالتی اطلاق میشود که مثانه به طور ناگهانی بدون کنترل شخص ودر حالی که مثانه هنوز پر نشده است منقبض میشود و هیچ علتی برای انقباضات مکرر و کنترل نشده آن وجود ندارد.
در عارضه پرکاری مثانه، فرد در فواصل زمانی کوتاه و مداوم نیاز به ادرار کردن پیدا میکند،امایافته ها حاکی از آن است که تزریق مستقیم توکسین بوتولینوم به عضله مثانه میتواند روشی ایمن و موثر برای درمان این عارضه باشد.
توکسین بوتولینوم، داروی جدید مورد تایید برای پرکاری مثانه است که از طریق تزریق وارد بدن شده و عضلات و عصبهایی را که باعث احساس نیاز فوری به دفع ادرار میشوند مهار میکند. تزریق توکسین بوتولینوم باعث شل شدن و فلج شدن عضلات مثانه شده و تحریک پذیری و تکرر ادراری را کاهش می دهد . تاثیر توکسین بوتولینوم پس از تزریق تا هشت ماه باقی می ماند و در صورت توصیه پزشک و پس از انجام کنترل های لازم، تزریق میتواند دوباره انجام شود. محدودیتی برای مدت زمانی که میتوان از این روش درمانی استفاده کرد وجود ندارد، اما سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا توصیه کرده است که باید حداقل 12 هفته بین دو تزریق فاصله وجود داشته باشد.